Iværksætterhuset SPOR 3   

 

Smedegården 19

4320 Lejre

Tlf 31106464

  • Facebook
  • Instagram
  • Lykke Avalon Darling

Alternativ behandling

(Dette indlæg er overført fra min gamle blog, skrevet i 2014 inden jeg lærte om Meta Sundhed)


Jeg var til konsultation hos min nye læge forleden. (pudsig nok var det samme dag, hvor jeg lige havde skrevet indlægget om pårørende, og om betydningen af reaktioner fra folk omkring  mig). Jeg var meget ked af at skulle sige farvel til min gamle læge der har støttet mig så smukt hele vejen, og fuldt ud respekteret mit valg af behandling, men eftersom jeg er flyttet til Roskilde, måtte jeg desværre også skifte læge.


Min nye læge var ung, smuk og rigtig sød, men jeg følte hun kiggede på mig som om jeg var småskør, naiv og slet ikke ansvarlig. Hvilket hun egentlig også gav lidt udtryk for. Uden dog at bruge de samme ord. Og jeg kunne små grine indeni, da jeg kunne høre mig selv prøve at forklare min nye læge om Meta sundhed, samtidig med hendes øjne blev større og større. Jeg kunne ligeså godt have snakket kinesisk 😃.


Da jeg fortalte hende at min eneste behandling pt. var sund kost og emotionel terapi, var øjnene nærmest ved at trille ud af hovedet på hende. Hun kom med alverdens velmenende trusler, som jeg har hørt mange gange før, og jeg følte virkelig med hende. For jeg vidste hun bare ville mig det bedste. Jeg sagde til hende, at jeg forstod hendes frustration og at det må være svært at sidde over for mig, når hun bare er bekymret for mig, og samtidig mener jeg gør det helt forkerte. Men samtidig var det vigtigt hun forstod, at jeg nu har haft brystkræft i 3,5 år, og selvom hun er min nye læge, er min situation ikke ny for mig, og der er ingenting hun kan fortælle mig som jeg ikke har hørt før og allerede har haft overvejelser og beslutninger omkring. OG at jeg har ansvaret fuldstændigt over på min side.


Det udviklede sig til sidst til en større diskussion imellem os. Ikke en negativ diskussion, men en diskussion imellem to mennesker der har meget forskellige meninger om samme sag, og begge brænder lige meget for den. Vi brugte resten af konsultationen på at diskutere resultater og forskning indenfor alternativ behandling.


Jeg påstod at der hele tiden er mennesker der bliver raske fra bl.a. kræft, uden brug af konventionel behandling, men ved at bruge forskellige former for alternativ behandling. Og hun fokuserede på der ikke var nok forskning på området, og at hun har oplevet flere der døde fordi de fulgte en alternativ behandling.


Hertil svarede jeg, at jeg er fuldstændigt enig i at der ikke er nok forskning på området, og det efter min mening er fordi der ingen penge er i alternativ behandling, og derfor er der meget lidt interesse i at forske i det. Jeg fortalte hende at jeg i de sidste 3,5 år har brugt rigtigt meget tid på at opsøge cases med folk der kun har brugt alternativ behandling og er blevet raske fra kræft. Og der er RIGTIGT mange mennesker verden over der er blevet raske, uden konventionel behandling. Udover det fortalte jeg også om dem jeg kender personligt, der har helbredt kræft kun ved hjælp af alternativ behandling. Men eftersom der ingen forskning er i det, så var det ikke særlig overbevisende for hende. Hun endte med at sige hun nok skulle lade det ligge fremover, hvortil jeg svarede at jeg ikke har noget imod at tale om det, hvis hun føler hun har behov for det. Jeg er spændt på at se hvordan vores kommunikation bliver i fremtiden 😊.


(Dette er et indlæg der er 4 år gammelt, så jeg kan nu fortælle at min læge respekterer mit valg og ikke taler om det mere. Kun da jeg blev gravid, sagde hun i en hurtigt bemærkning at jeg lige skulle huske at holde øje med knuden).
Alternativ behandling er blevet ord der dækker alt for bredt. Når man taler om medicin, ved alle at der er forskellige slags medicin til forskellige lidelser, men når man taler om alternativ behandling, så bliver det tit vurderet og dømt som én form for behandling.


Jeg har fået flere kommentarer, igennem tiden fra folk, heriblandt også læger, der kender nogen der fulgte en alternativ behandling og døde alligevel, og derfor er det deres konklusion at det ikke virker. Men hvad var det for en alternativ behandling de pågældende personer havde brugt? Det blev der ikke fokuseret på. Det var bare alternativ behandling!


Men det er det samme som at sige, at medicin ikke virker fordi penicillin ikke hjælper mod eksem, eller morfin ikke virker mod høfeber. Hver slags medicin er udviklet til bestemte formål.


På samme måde er det bestemt ikke lige meget, hvilken slags alternativ behandling man bruger når man er syg af fx kræft. Under alternativ behandling er der ligesom ved medicin, mange hundrede -hvis ikke tusinder forskellige behandlinger, for forskellige symptomer. Når det så er sagt, er det fantastiske ved de fleste former for alternativ behandling, at de til forskel fra medicin, for det første sjældent har nogle negative bivirkninger, og at mange former for alternativ behandling har flere positive effekter på kroppen samtidig.


Den dag jeg fik min diagnose på Riget i 2011, sagde jeg til lægen, at jeg troede på alternative behandlingsformer, og ikke var meget for de indgreb på min krop som hun foreslog. Hvilket var operation, kemo- og strålebehandling.


Hendes svar var følgende: ”Du kan ikke helbrede det her ved lidt pendul healing og zoneterapi, og folk der kommer og siger de har helbredt kræft med alternativ behandling, havde ikke kræft til at starte med” …. Og slutter så af med ordene ”Hvis du ikke modtager denne behandling, vil du dø inden for to år”. Av… sikke en lussing.


Det eneste jeg giver hende ret i er, at man ikke kan helbrede kræft ved lidt pendulhealing og zoneterapi. Men hvem er det egentlig også der påstår det? Det er virkelig et udtryk for uvidenhed og arrogance at komme med sådan en erklæring.


Jeg vil gerne slå fast at jeg IKKE opfordrer til, at sige nej til konventionel behandling. Det er FULDSTÆNDIGT  op til den enkelte, og det er meget vigtigt, at den enkelte gør hvad de føler er bedst for dem i deres helbredelses proces. Nogen gange kan det måske være rigtigt nyttigt at kombinere konventionel behandling med en bestemt form for alternativ behandling, for at få det bedste resultat.


Problemet er at de fleste mennesker ikke kan se andre muligheder end dem lægen giver, fordi de fleste læger ikke er åbne overfor alternativ behandling, og derfor ikke er interesseret i at kombinere de to behandlingsformer.


Da jeg fik min sidste skanning på Riget et år efter diagnosen, viste den at der ingen ændring var. Det eneste min velmenende læge sagde var, at jeg gik imod statistikken. Der var ingen interesse i at høre hvad jeg havde gjort for at gå imod denne statistik. Altså ingen nysgerrighed omkring behandlingsmetoderne, udenfor den medicinske verden.


Når man lige har fået en diagnose, er man fyldt med angst og panik. Det hele føles uoverskueligt, og man føler at hvis man ikke handler NU, så dør man i morgen. Så det at skulle ud i junglen af alternativ behandling, og finde ud af hvad der rent faktisk virker og hvad man skal vælge, når man har en dødsdom hængende over hovedet, er håbløst for de fleste.


Jeg var meget heldig fordi jeg samme dag hvor jeg fik diagnosen, kørte til Rumænien og fik kontakt med min skønne læge Dr. Luca. Han har en medicinsk lægeuddannelse, og har arbejdet med kræft i over 15 år. Hans tilgang er dog fuldstændig alternativ, og hans fokus meget forskelligt fra den læge jeg lige have forladt på Riget. Hans positive energi og råd hjalp mig godt på vej, og gjorde at jeg kunne sætte mig ned, trække vejret og se mine muligheder i et nyt perspektiv. I de sidste 3,5 år har jeg så selv undersøgt videre, og læst en masse om hvad der har virket for forskellige mennesker, og har nu endelig fundet det der giver mening for mig og min naturlige helbredelsesrejse.


Jeg håber og beder til der snart må komme noget mere seriøs forskning på dette område, så lægerne kan give deres patienter konkrete råd omkring, hvilken slags alternativ behandling der ville være god at kombinere fx kemobehandlingen med, for at få de bedste resultater.

Og så folk der ikke ønsker konventionel behandling, har et anerkendt sted hvor de kan få helt konkrete råd og den bedste vejledning i deres rejse til en naturlig helbredelse.