• Lykke Avalon Darling

ANGSTJeg har lidt af angst, on and off det meste af mit liv.


Jeg husker mit første angstanfald da jeg var omkring 10 år. Jeg anede ikke hvad jeg var bange for, men hele min krop reagerede med spændinger, koldsved og hjertebanken. Og jeg følte at væggene væltede ind over mig.


Jeg kan også huske som teenager, at anfaldende kunne komme fuldstændigt ud af det blå, og også nogle gange mens jeg var sammen med andre mennesker. Især husker jeg episoder hvor jeg sidder og taler med nogle veninder og får et angstanfald. Der var en storm af følelser og fysisk ubehag i min krop, men jeg viste det ikke. Jeg blev blot mere stille, men smilede og prøvede at tale lidt med. Det var så hårdt.


I løbet af mine sene teenageår og indtil jeg blev omkring 22 år, havde jeg lange perioder hvor stoffer var en del af mit liv. I mine teenageår var det især sløvende stoffer, og senere opkvikkende til de mange byture. I de perioder kom der låg på følelserne, og dermed også angsten. Men bortset fra de perioder så var angsten en del af mit liv.Da jeg var omkring 22 begyndte jeg at praktisere yoga og meditation dagligt og i samme periode startede jeg på uddannelsen som healingsmassør og samtaleterapeut. Min krop og mit sind begyndte endelig at slappe af! Og der gik ikke lang tid før angstanfaldene stoppede helt! Faktisk vil jeg sige jeg var næsten fri for angsten indtil jeg fik brystkræft, da jeg lige var fyldt 31.


Efter diagnosen begyndte angsten at komme frem igen. Dagene var ikke så slemme, for jeg holdt mig beskæftiget med forskellige aktiviteter og var med andre mennesker. Men anfaldende kom som regel når jeg ikke kunne falde i søvn, eller hvis jeg vågnede om natten. De kom især i de perioder hvor jeg havde ondt et sted i kroppen, og hvor jeg ikke følte jeg havde fulgt min fysiske behandlinger godt nok – ikke fået taget alle mine urter, spist sundt nok osv. Jeg havde fuldstændigt mistet tilliden til min krop, og jeg troede at ALLE nye symptomer i min krop var tegn på kræft. Jeg blev helt vildt angst for at kræften havde spredt sig, og det nu var for sent at gøre noget. Jeg havde fantasier hvor jeg så mig selv som døende, og at jeg havde bragt sorg over mine nærmeste med mine valg. Jeg havde virkelig svært ved at kontrollere mine tanker, når de kom helt derud. Det var forfærdeligt.


Det der hjalp mig de nætter var en MASSE søgen på nettet omkring andre mennesker der havde haft kræft og var blevet raske uden konventionel behandling. Eller som havde været i konventionel behandling, var blevet opgivet af lægerne og så var blevet helbredt med alternativ behandling. Det gav mig simpelthen så meget HÅB at læse og høre de historier. For her var mennesker der havde haft kræft flere steder i kroppen, havde fået masser af kemo (og dermed en svækket krop), OG som alligevel havde formået at lave en fuldstændig u-vending med deres helbred og var blevet raske! Jeg var ikke i nærheden af at være så syg som dem (faktisk følte jeg mig slet ikke syg), så hvis det kunne lykkedes for dem, hvorfor så ikke for mig (eller dig❤)?


Mens jeg uddannede mig til Meta sundheds-terapeut, mildnedes angsten igen, fordi jeg genvandt tilliden til min krop. Jeg forstod de dybere årsager til den knude jeg havde i brystet, samt den healingsproces min krop var midt i. Men angsten forsvandt ikke helt, og da jeg igen gik igennem en svær periode i mit liv ca 1 år efter, kom den tilbage med fuld skrue. Det vil jeg dele mere om i del 2.


Idag har jeg kendskab til terapeutiske værktøjer, som er super effektive og som jeg ved, ville have hjulpet mig hurtigere igennem angsten dengang. Det er både værktøjer der kan bruges her og nu ved angstanfald, og også terapeutiske metoder der går ind og arbejder med angsten og årsagen til angsten, på et dybere plan. Angst stammer ofte fra uforløste traumer vi har fået tidligere i vores liv, ofte i barndommen. Ved at forløse disse traumer med emotionel terapi, kan man blive fuldstændigt fri for angsten igen! Jeg glæder mig til at dele mere om de terapeutiske værktøjer der har hjulpet mig, og som jeg senere også har brugt til at hjælpe andre.


Iværksætterhuset SPOR 3   

 

Smedegården 19

4320 Lejre

Tlf 31106464

  • Facebook
  • Instagram