Iværksætterhuset SPOR 3   

 

Smedegården 19

4320 Lejre

Tlf 31106464

  • Facebook
  • Instagram
  • Lykke Avalon Darling

Min historie - del 2


Min tid i Rumænien og de efterfølgende 2 år


Mens jeg var i Rumænien lavede jeg dagligt yoga og meditation, og gik to gange ugentligt hos en psykoterapeut hvor jeg lavede Rejsen, skabt af Brandon Bays. Begge dele var en kæmpe støtte midt i alt det svære.


Brandon Bays er en amerikansk kvinde som har været med til at udbrede viden og forståelse om cellulær healing. Hun helbredte sig selv for en svulst i maven, på størrelse med en basketball. Og ikke bare helbredte hun sig selv, men hun gjorde det på 6,5 uge. I forbindelse med hendes egen healingproces, skabte hun det terapeutiske redskab som hun har navngivet ”rejsen”. I hendes bog af samme navn kan man læse hele hendes historie og bagerst i bogen er en udførlig beskrivelse af teknikken.Der er også terapeuter i Danmark der er uddannet i denne terapiform.


Det var nogle meget forløsende måneder og på det tidspunkt var Rejsen et fantastisk værktøj i mit terapeutiske arbejde med mig selv. Men med den viden jeg har i dag og de værktøjer og metoder jeg har brugt sidenhen, så er min personlige mening at der er andre metoder der arbejder hurtigere og er mere ”målrettede”. Men det er en utrolig fin metode, som jeg kun kan anbefale, og den kan gøres hjemme med fx en god ven, hvilket er ideelt hvis økonomien ikke rækker til betalt terapi.


I slutningen af mit ophold i Rumænien var jeg hjemme på en kort ferie, hvor jeg også modtog mit diplom som yogalærer. Den praktiske del af uddannelsen var jeg færdig med inden jeg fik diagnosen, men vi skulle også aflevere et speciale og derfor fik vi først diplomet senere. På billedet sidder jeg med min storebror Michal der var en stor støtte dengang.


Min opgave handlede om vækkelse af hjertet og havde både en praktisk og en teoretisk del. Blandt andet mødtes jeg med en lille gruppe hver uge i næsten 1 år, som jeg underviste og guidede i teknikker til at vække hjertet.


Tilbage i Danmark


Efter jeg kom tilbage til Danmark gik min tid blandt andet med at undervise i yoga og frivilligt kontorarbejde for yogaskolen, samt de forskellige behandlinger.


Et år efter diagnosen havde jeg en periode med smerter omkring lungerne samt i min højre arm. Jeg var overbevist om at det måtte være kræft. Jeg er sikker på at de fleste der har kræft kan genkende de tanker og den frygt! Man tror ALT er kræft. Jeg kontaktede Riget og de kaldte mig ind til undersøgelser. Jeg fik igen en PET-skanning, som viste at knuden var samme størrelse og at der ikke kræft andre steder i kroppen. Lægen var ikke interesseret i hvad jeg havde lavet, men sagde blot at jeg gik mod statistikken. Igen valgte jeg behandling fra, men spurgte om jeg måtte komme og få en ultralydsskanning engang imellem. Det blev afvist.


I 2014 da Ude og Hjemme laver en artikel om mig kontakter jeg igen Riget for at høre om mulighed for skanninger og der vil de så pludselig godt alligevel. Dog kun én om året. Taget i betragtning den intense opfølgning der er på behandlede patienter, der blandt andet tilbydes PET-skanning hver 3. måned, så synes jeg tilbuddet om én gang årligt er meget lidt.


Da de afslog mit ønske i 2012 fandt jeg selv en privatklinik hvor jeg kunne blive skannet. Dengang fik jeg dem bevilliget igennem min fantastiske læge jeg havde på det tidspunkt, som fuldt ud støttede mig. På et tidspunkt blev der lavet en lov om at privatklinikker ikke mere må skanne bryster, men fordi jeg har været klient der så længe, så har de indvilliget i at fortsætte. Så jeg bliver stadig skannet der i dag når jeg føler for det, dog betaler jeg selv nu.


I løbet af de første 2,5 år lavede jeg virkelig mange forskellige behandlinger. Jeg har taget urter, tinkturer, mms (miracle mineral supplement), cannabisolie, fået indsprøjtninger med henholdsvis mistelten-ekstrakt og bikarbonat, juicefastet -mange gange i kortere perioder og 2 lange faster på 45 og 60 dage. Jeg har haft perioder hvor jeg har spist rawfood, og ellers primært vegansk mad.


Jeg vil ikke komme nærmere ind på de forskellige fysiske behandlinger. Især fordi jeg ikke har en dyb nok viden om de enkelte behandlinger, til at jeg vil formidle videre om det, men også fordi jeg ikke føler de har været det vigtigste på min helbredelsesrejse.


Jeg har også haft perioder i de 2,5 år hvor jeg spiste junkfood, masser af sukker og mælkeprodukter – ikke tog mine urter og i det hele taget ikke passede min behandlinger. Hver gang jeg gav slip på behandlingerne og spiste forkert kost, blev jeg hurtigt fyldt med angst og dernæst intens skyldfølelse! Jeg tænkte straks at kræften havde bredt sig og at det hele var for sent nu! Jeg tillagde alt vigtigheden i de fysiske behandlinger, og alligevel så formåede jeg ikke altid, at være disciplineret omkring dem.


I det hele taget så fyldte angst meget de første 2,5 år. Jeg har altid frygtet døden, og alle der har eller har haft en kræftdiagnose kender følelsen af, at døden puster en i nakken. For selvom jeg valgte at gå en anden vej end den konventionelle, så betød det jo ikke jeg var frygtløs. For mig var det bare den rigtige vej, og jeg følte intuitivt at kemoterapi ikke ville gavne mit helbred på lang sigt.


Faktisk så har angst været en del af mit liv altid. I dette indlæg deler jeg hvilke metoder der har hjulpet mig i forhold til at håndtere og heale den.


Ny viden og nye erkendelser


I marts 2014 vender det hele for mig, da jeg begynder på uddannelsen som METAsundheds-terapeut. Som nævnt tidligere så udspringer METAsundhed fra New German Medicine og var altså det jeg allerede var introduceret til lige da jeg fik diagnosen. Du kan læse om METAsundhed her.


Men alting til sin tid, og det frø der blev sået dengang var nu klar til at spire!  Jeg labbede den nye viden i mig, og jeg fik pludseligt et nyt syn på mit helbred og min diagnose.                Jeg forstod at min knude var en knude i reparation, og jeg forstod nu meget tydeligere det konflikttema der var årsagen til knuden.

Ifølge den viden der ligger indenfor METAsundhed så spreder kræft sig ikke bare vilkårligt, men derimod er de nye kræftdiagnoser også chok/konflikter der enten er gået i reparation eller stadig er i ”stresstilstand”. Denne påstand provokerer mange, men jeg inviterer til at holde et åbent sind, og jeg vil igen opfordre dig til at læse og lære mere om METAsundhed.


Jeg vendte fokus fra at se mig selv som syg, til at se mig selv som rask. Rask med et symptom i kroppen. Det var der mange omkring mig der havde rigtigt svært ved, og det fællesskab der i starten havde været en støtte, følte jeg mig nødsaget til at bryde ud af. Ikke fordi der ikke var støtte, men det var en misforstået støtte og der var igen mismatch med hvad jeg og andre mente var bedst for mig.


Samtidig havde jeg også boet i kollektivet i 12 år, og selvom det var gode 12 år savnede jeg at have min egen lejlighed. Jeg flyttede fra kollektivet på Amager til en lejlighed i Roskilde med min mand Niklas som jeg havde været sammen med et år på det tidspunkt.Det er ca. 4,5 år siden at jeg blev færdig som METAsundheds-terapeut, og i de år har jeg taget andre terapeutiske uddannelser og samtidig gennemgået et intenst terapeutisk forløb, med forskellige terapeutformer, herunder EFT (Emotional freedom technique, Matrix reimprinting, psykoterapi, kvantehealing og TRE (tension & trauma release exercise).


Knuden er der stadig


Helt ærligt så vil jeg ønske at knuden var forsvundet. Ikke fordi jeg er utryg over den er der, for det er jeg ikke. Men jeg har altid følt mit budskab vil være stærkere hvis den ikke var der, fordi jeg ved mange fokuserer på knuden – om den er der endnu, hvor stor den er osv. Mange sætter lighedstegn mellem at knuden er der og hvor rask eller syg jeg er. Og det er forståeligt, for det er det vi har lært og hørt altid.


METAsundhed er så langt væk fra den konventionelle tilgang til sygdomme, at mange bliver provokeret og afviser det, inden de overhovedet har givet det en chance. Det håber jeg at kunne ændre på med min historie og med denne blog.


Summa summarum så har jeg det godt i dag og lever mit liv som en rask kvinde, som jeg har følt mig som hele tiden. Jeg har fået en skøn lille dreng og har ingen problemer haft hverken i graviditeten eller med at amme ham fra det bryst knuden er i.


Du kan læse om METAsundhed her og om de behandlingsmetoder der hjalp mig, og som jeg selv benytter mig af som terapeut idag her.


Desuden kan jeg anbefale følgende bøger om METAsundhed


Din intelligente krop af Susanne Billander 


Fra kræft til kraft af Dagfrid Kolås, Bent Madsen og Trine Helgerud


Forstå kroppens intelligens af Johannnes R. Fisslinger og Lars Mygind


METAfys af Lisbeth Lundgaard