• Lykke Avalon Darling

Kan man helbrede kroniske og autoimmune sygdomme?Forleden lavede jeg en post på Instagram omkring en kvinde jeg har mødt, som har helbredt sig selv for sklerose. Hun var så syg af sklerose at hun sad i kørestol og havde besværet tale. Hun BESLUTTEDE sig for at blive rask, og begyndte et intenst terapeutisk arbejde med sig selv. Det tog hende 4 år, så var hun rask. Når man ser hende i dag, er det helt uvirkeligt at hun har været så syg, for hun udstråler så meget styrke og energi. Hun er en fantastisk kvinde og en af mine største inspirationskilder.Første gang jeg delte billedet på min Facebookside, var der meget blandede reaktioner. Nogle blev inspireret og andre blev provokeret. Jeg kan godt forstå det kan være provokerende, for mennesker der har alvorlige sygdomme tæt på livet, som har godtaget lægens ord og dom for en fremtid, hvor helbredet kun bliver værre og værre. Det kan være hårdt at åbne op for håbet igen. Og det kan være angstprovokerende at tage ansvaret tilbage for sit eget helbred.Hvis sygdomme kan opstå - kan de også forsvinde igen


Indenfor den vestlige medicin er kroniske sygdomme noget der ofte ses som uhelbredelige sygdomme. Men indenfor den kinesiske medicin ser man kroniske symptomer som en længere healingsproces. Forestil dig hvad det gør for et menneskes håb og motivation, at blive mødt med to så forskellige attituder? Vidste du at 99 % af kroppens celler udskiftes i løbet af et år - det er et faktum. Og et faktum der i høj grad viser muligheden for at helbrede enhver sygdom i kroppen. Grunden til denne helbredelse ikke sker af sig selv, er dine cellers hukommelse. Så indtil du ændrer den besked der sendes fra din hjerne til dine celler, så vil de blive ved at opføre sig på samme måde.


Kroppen er i evig proces og hvis en sygdom kan opstå – så kan den også forsvinde igen. Alvorlige sygdomme kommer ikke bare uden grund, men er et resultat af, længevarende stress og uforløste traumer i kroppen. Og på samme måde forsvinder sygdomme ikke bare igen, men må hjælpes på vej med et behandlingsforløb hvor der arbejdes på, at forløse den stress og de traumer der har skabt sygdommen til at starte med. Der er INTET quickfix.


Det er simpelthen ikke logisk at sygdomme kan opstå, men ikke forsvinde igen. Den holdning er skabt ud af et sundhedsvæsen som spiller fallit i behandlingen af kroniske og autoimmune sygdomme, og hvor behandling af kræft i senere stadier er mangelfuld. Men fordi du er opgivet af det konventionelle behandlingssystem, betyder det bestemt ikke, at du ikke kan gøre mere selv.På trods af at placebo er et anerkendt fænomen i den medicinske verden, så er der overraskende lidt accept af sindet og følelsernes påvirkning, af vores helbred og helbredelse. På den ene side anerkendes sindet og følelserne påvirkning af kroppen, og på den anden side afvises det, at de reelt har nogen betydning. Det undrer mig helt vildt at der ikke forskes MEGET mere i det. OG det undrer mig at placebo ikke er i lægernes overvejelser, når de skal give patienten en alvorlige diagnose. HVORDAN den besked gives har så stor betydning for patientens videre forløb. Jeg fik for eksempel beskeden, at jeg havde hårdere odds fordi jeg var så ung da jeg fik kræft - ældre kvinder havde større chance for overlevelse statistik set. Det er fuldstændigt MENINGSLØST at sige til en ung kvinde der lige har fået kræft. For jeg er MIG og ikke en del af en statistik. Og faktum er at MANGE unge kvinder bliver raske igen fra brystkræft - så hvorfor ikke fokusere på det istedet? Man skal ikke undervurdere den betydning HÅB har, for vores krops arbejde mod helbredelse.Hvordan kan du tage ansvar for dit eget helbred?


For det første vil jeg tydeliggøre, at det er VIGTIGT at lære om Meta sundhed, så du får en forståelse for den naturlige biologiske proces der sker i kroppen når vi udsættes for traumer og længerevarende stress. Meta Sundhed er ikke et eller andet hokus pokus, åndeligt, udefinerbart halløj. Meta Sundhed - tidligere kaldet Meta Medicin, udspringer fra New German Medicine, og er resultatet af læge Dr. Hamers forskning, i mere end 40.000 patientsager. Når du forstår hvordan traumer og emotionelt stress kan forårsage sygdomme og ubalancer i din krop, så kan du også bedre forholde dig til, hvordan forløsningen af dem kan hjælpe dig mod et bedre helbred igen.


Meta sundhed er stadig forholdsvis ukendt for de fleste mennesker, og der er stadig LANG vej før det bliver set og anerkendt af sundhedssystemet, og inkluderet som et værktøj til udredelse. Og derfor endnu længere vej, før traumeforløsende-terapi overhovedet overvejes som mulig behandling.


Men der er masser af dygtige Meta Sundhedterapeuter og det er en af dem du skal have fat i, så du kan komme igang med et længerevarende terapeutisk forløb, og hjælpe din krop tilbage i balance igen.


Hvad er et terapeutisk forløb?


Det er hvor du arbejder med at forløse alt hvad der må være af uforløste traumer, konflikter, stress og svære følelser i din krop. Efterhånden som traumerne bliver forløst vil du mærke forskellige reaktioner i din krop. Det kan i processen både føles som forværringer eller forbedringer. Det vil sige at du i perioder hvor du går igennem en healingscyklus, kan din krop blandt andet reagere med træthed, feber, diarre, rystelser, smerter og lignende. Men dine symptomer fra sygdommen vil samtidig mindskes og du vil mærke gradvis bedring.


Det er vigtig at du går hos en terapeut der arbejder med traumeforløsende tekniker. De metoder som jeg selv har brugt og uddannet mig i, er EFT (Emotionel friheds-teknik) og Matrix reimprinting. Du kan læse om begge metoder her. Samtidig har jeg haft meget glæde af kvantehealing og TRE (Tension & trauma release exercise). Jeg er igang med uddannelsen til TRE terapeut og glæder mig til at kunne bruge de til mine klienter fra marts 😍. Der findes mange forskellige traumeforløsende terapiformer og jeg er kun ordentligt bekendt med få af dem, så det er derfor dem jeg anbefaler.


Samtaleterapi, som du kan gå hos ved en psykoterapeut eller psykolog har bestemt sine fordele, men denne form for terapi er ikke "hurtig" nok til at have gavnlig effekt i helbredelse af alvorlige sygdomme. Traumer kan godt forløses ved dybe erkendelser, og dybe erkendelser kan sagten opstå ved hjælp af samtaleterapi. Men det mest effektive terapi er de terapiformer som forløser med det samme på et dybere plan, end hvad samtale kan gøre.


Hvis du lider af en alvorlig sygdom, så er tiden ikke din ven og derfor er det essentielt, at du hurtigt får sporet dig ind på det følelsesmæssige tema og derunder traumer der er årsag til din sygdom. Alle sygdomme har bestemte temaer for de følelser traumet omhandler.


Derfor er det vigtigt at finde en Meta Sundheds-terapeut der kan hjælpe dig med at finde frem til det eller de traumer der er årsag til din sygdom, så du hurtigere kan komme igang med at forløse dem. De fleste Meta Sundheds terapeuter har også uddannelser i terapeutiske værktøjer til at forløse traumer, stress og undertrykte følelser i kroppen.


Når du indgår i et sådan forløb er dedikation, tålmodighed og udholdenhed essentielt. Det er et maraton ikke et sprint! Husk på den kvinde jeg kender der havde sklerose. Det tog hende FIRE år. Fire år er ingenting, når man kender resultatet. Men fire år er alligevel lang tid mens man er i det. For der vil være perioder hvor du ikke oplever bedring, og i de perioder er det så vigtigt du ikke mister håbet, men bare arbejder videre.


Hvor kan man gå i et længevarende terapiforløb?


Det kan du hos ENHVER dygtig terapeut som du finder TILLID til. Tillid er så super vigtigt, for traumer og svære følelser vil komme op til overfladen, og du vil føle dig sårbar undervejs. Hvis du ikke har tillid hos din terapeut eller føler dig tryg, så vil det bremse processen.

Måske vil du undervejs i forløbet ændre terapiform, eller skifte terapeut. Det skal du selv mærke efter hvad der føles rigtigt for dig. Personligt har jeg igennem de sidste 7 år været forbi flere forskellige terapeuter og også terapiformer.


Hvad kan du ellers gøre?


Hvis du kan supplere med behandlinger som for eksempel healing, healingsmassage, zoneterapi, akutpunktur osv, så er det kun et plus. Alt hvad du kan gøre for at støtte og forkæle din krop i det arbejde den er igang med, nemlig at få din krop tilbage i balance igen, er godt.


Blid yoga (hvis din krop tillader det), meditation, visualiseringer og affirmationer er rigtigt godt og kan gøres gratis derhjemme. HUSK når du laver visualiseringer og siger affirmationer, som for eksempel "min krop er helt rask og vibrerer af sundhed", så er det ikke nok at sige eller tænke det - det skal MÆRKES. Du skal forestille dig den følelse du vil have hvis din krop var helt rask. Du skal SE dig lave ting, som du måske ikke kan gøre nu, men som du drømmer om at gøre med en helt rask og stærk krop. For du skal "snyde" kroppen til at tro, at det er en tilstand den er i NU. Jo mere du kan gøre det uden at der kommer forstyrrende tanker med tvivl og frygt, jo hurtigere vil din krop helbrede.


Bogen 'Placebo' af Joe Dispenza er super inspirerende. Han helbredte sin brækkede ryg ved at visualisere det. Det tog ham 6 uger, og han beskriver processen i bogen. Han har også lavet nogle guidede mediationer på engelsk, man kan købe billigt.

Sørg for at være selektiv med hvad du kommer indeni og udenpå din krop. Jo mere skidt din krop udsættes for jo mere skal den kæmpe imod. Så hvis det er muligt for dig så vælg naturlige kropsprodukter og spis økologisk. Jeg anbefaler en vegansk kost, og kan i den forbindelse anbefale dokumentaren 'Forks over Knives' der kan ses på Netflix. MEN lad være med at stresse over maden eller have skyldfølelse hvis du spiser en flødeskumskage, en plade marabou eller en kæmpe bøf. Den dårlige samvittighed og det signal du sender til din krop om, at den nu har fået noget der ikke er godt for den, er meget værre end det du har spist. Men gør det så godt du kan og øv dig i en masse lækre opskrifter og snacks som er sunde og nærende for din krop.


Vær selektiv med hvem du omgiver dig mest med. Vær med mennesker der elsker, støtter og opløfter dig, og ikke sår tvivl i dig, eller på nogen måde tynger dit humør. Lær mennesker at kende som også interesserer sig for, eller er åben overfor Meta Sundhed og som derfor kan støtte dig i din healingsproces. Det er utroligt opløftende at tale med andre der tænker på samme måde og anerkender forbindelsen mellem krop og sind, samt tror på kroppens evne til at helbrede.


For der vil også være mennesker som tvivler og tænker du er skør når du begynder at forklare hvad Meta Sundhed er - og i de situationer er det guld værd at kunne ringe og tale med en ligesindet efter, som kan booste din tillid til processen igen.

Hvad end du kæmper med helbredelsesmæssigt, så gælder ovenstående råd for dig ❤.


Jeg sender dig så meget kærlighed og mod på din helbredelsesrejse.Iværksætterhuset SPOR 3   

 

Smedegården 19

4320 Lejre

Tlf 31106464

  • Facebook
  • Instagram